freke van nimwegen handpan

Wie ben ik?

Over Freke van Nimwegen

Een nieuwsgierige ziel die het leven volop wil leven, dat is hoe ik mezelf het beste kan omschrijven. Die nieuwsgierigheid heeft ervoor gezorgd dat ik sta waar ik nu sta...  Vanuit een klein dorpje in Friesland, belande ik via Groningen, omzwervingen in het buitenland en Amsterdam uiteindelijk in Haarlem. Daar woon ik met mijn man en dochters (3 en 6 jaar) tussen de mooie duinen en de stad, and I love it!


Ik begon mijn carrière als duurzaamheidsmanager bij Ahold Delhaize. Vervolgens heb ik me van 2014-2020 als mede-oprichter van de social enterprise Instock volledig gestort op het tegengaan van voedselverspilling. Een belangrijke missie en een geweldig avontuur, maar uiteindelijk na een aantal life events - waaronder moeder worden en mijn eigen moeder die ziek werk - sijpelde mijn energie steeds verder weg en voelde ik dat er iets moest veranderen... 

freke van nimwegen

... Er begon een innerlijke reis. Confronterend, mooi, intens... En wauw, wat is het leven lichter geworden. Ik kan nu niets anders dan naleven wat ik diep van binnen voel: mensen terugbrengen naar hun essentie, om vanuit vertrouwen en innerlijke vrijheid te gaan leven.


Alle tools die mij hierbij hebben geholpen in de afgelopen 10 jaar deel ik graag met jou. Behalve ervaringsdeskundige op het gebied van plantmedicijnen, heb ik de opleidingen Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Body Remembers Trauma Therapy, Praktische Psychologie en Ademwerk gedaan en ik ben Kundalini Reiki Master. En verder neem ik een volle rugzak mee aan allerlei leiderschapstrainingen, kennis en levenservaring.

Freke van Nimwegen UvA Carré

Mijn reis...

Als mede-oprichter van Instock heb ik vele jaren lopen trekken en duwen voor 'een betere wereld'. Op vele podia geklommen, mijn visie laten horen in binnen- en buitenland en vooral in actie gekomen. Met onze drie restaurants, kookboeken, productlijn en groothandel hebben we veel in beweging gezet. Het systeem veranderen en mensen bewuster maken van hun invloed daarop, dat was wat mij dreef. We stonden bekend om het feit dat we een groot probleem op een hele positieve  manier onder de aandacht brachten. Maar... hoe positief het verhaal ook was, het kwam voort vanuit de energie van frustratie. En zoals Einstein het zei: "We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them."

 Ik ga niet meer vanuit de energie van frustratie werken. Want ik geloof dat er alleen dingen gaan veranderen als we daadwerkelijk de reis van ons hoofd naar ons hart gaan maken. Als we bewuster worden. En dan bedoel ik niet bewuster van de problemen in de wereld! Maar bewuster van onszelf, van onze gedachten, conditioneringen, patronen, kortom van alles wat we niet echt ZIJN. Zodat we steeds meer gaan leven en handelen vanuit die pure essentie. En vanuit dáár gaat de shift gebeuren. 


Daarom ben ik Tools to Thrive begonnen. Doe je mee?

Interviews

podcast hoeveel ben ik waard

Freke in de podcast 'Hoeveel ben ik waard'

Rolien Magendans - winnaar beste zakelijke podcast van Nederland, interviewde me over het pad wat mij leidde naar plantmedicijnen, waardoor Tools to Thrive is ontstaan.


Freke in de podcast 'HOE DAN?'

Ik wil next level persoonlijke ontwikkeling met microdoseren... HOE DAN? Super open, eerlijk en leuk gesprek over beter leren voelen en hoe microdoseren daarbij kan helpen.
Supernova podcast david pieters - freke van nimwegen

Podcastgesprek met David Pieters

David sprak mij over het stoppen met pleasen en je eigen waarheid gaan spreken. De spanning waarmee dat gepaard kan gaan... Kiezen voor het ongebruikelijke pad, ondanks het taboe...

Freke als Eco-pionier in 

JAN magazine

"Ik voel een grote urgentie om de wereld mooier achter te laten. Op de dag dat Trump werd verkozen tot president, ontdekte ik dat ik zwanger was. Ik dacht, in wat voor wereld gaat mijn kind opgroeien?"

Marlieke Koks kwam langs voor een Microdose Journey, en stelde me vooraf een reeks vragen. Als je een beeld wilt krijgen van wat ik doe en waar ik voor sta, kijk dan deze mooie aflevering!