Conscious Microdosing

Videocursus inclusief starterspakket en online begeleiding

Conscious Microdosing cursus

Voor iedereen die niet zomaar wil beginnen met microdosing, maar dit met aandacht en intentie wil doen. Ik begeleid je in jouw eerste microdosing cyclus, zodat je er alles uit haalt.


 • Stapsgewijze begeleiding in de inhoudelijke videocursus 
 • 18 x 1 gram verse Shyft microdosing truffels (biologisch uit Nederland)
 • Microweegschaal om de juiste dosering te wegen.
 • Twee keer per maand een live Q&A via zoom voor persoonlijke vragen en begeleiding
 • Toegang tot besloten community board waar ervaringen uit te wisselen.

Waarom microdosing?

Microdosing is het nemen van een zeer kleine hoeveelheid  psilocybine houdende truffels. Je ervaart zo de voordelen van psychedelica, zonder de trip-effecten. Dit neem je volgens een protocol (bijvoorbeeld eens in de drie dagen) voor een periode van vier tot tien weken. De psilocybine, de werkzame stof in truffels, vergroot onze neuroplasticiteit. Dit is het vermogen van de hersenen om zich aan te passen, oftewel we kunnen makkelijker patronen doorbreken. Bovendien worden er meer verbindingen gemaakt tussen hersengebieden én is het 'default mode network' minder actief, waardoor onze 'monkey mind' wat stiller wordt en je meer in het nu bent. Je verhoogde bewustzijn zorgt ervoor dat je met meer afstand kan kijken naar je gedachten, emoties en patronen. Alsof je jezelf objectiever kan waarnemen. Het brengt je dichterbij jezelf, waardoor je meer op intuïtie kan gaan varen. En door de minimale hoeveelheid functioneer je normaal. Je kan dus gewoon autorijden, werken en voor je kinderen zorgen.

Vaak ervaren voordelen:

Minder in je hoofd, je monkey mind is minder actief
Meer zelfliefde en zelfvertrouwen

Meer focus, helderheid en productiviteit

Beter humeur en meer tevredenheid

Minder stress en meer energie

Reviews

Nog meer in mijn lijf
Microdosing is echt een ontdekking! Ik heb er naast yoga, meditatie en ademwerk een hele belangrijke tool bij om mijn bewustzijn te verhogen en nog meer in mijn lijf te zakken. En Freke was fantastisch in de sessies! Toegewijd, altijd rustig, warm, maar ook alert als het nodig was. Ze heeft een hele fijne energie, ik had echt het gevoel dat alles er mocht zijn. Kortom, een absolute aanrader voor iedereen die het microdosen in haar (of zijn?) volle potentie wil gaan ontdekken!
Nienke
Vakantie van mijn hoofd
Het was alsof ik vakantie had van mijn eigen hoofd. Hierdoor kon ik veel makkelijker voelen waar ik behoefte aan had. Ik raakte in een flow waarin ik intens kon genieten van fijne momenten, vrijwel geen onzinstress ervaarde en dingen makkelijker los kon laten. Freke’s begeleiding is laagdrempelig en liefdevol, dit versterkte de rust die ik voelde, gaf vertrouwen dat het oké is waar ik nu sta en zorgde ervoor dat ik ook met kleine stapjes blij was. Hele mooie ervaring!
Simone

De stemmen van tekort werden stiller

De periode van 6 weken heb ik ervaren als verrijking. De truffels, gecombineerd met het laten van koffie en alcohol, hebben me een staat van relaxt zijn laten ervaren die ik nog niet kende. De stemmen van tekort werden stiller. De cursus van Freke gaf goede houvast en focus en droeg me door de weken heen. De ervaring, hoe ik me kán voelen, maakt dat ik nu die staat steeds op zoek, ook zonder truffels. Echt zo fijn.

Karen
Microdosing scale weegschaal

Wat kan ik verwachten?

  Module 1 Introductie in Microdosing
  Wat is het en waarom zou je het doen of niet doen?
  Module 2 Voorbereiding
  Hoe kies je jouw protocol, dosering en intentie? Hoe kies je het juiste moment? 
  Module 3 Microdosing Practices
  Alle practices die het verschil maken voor een impactvolle ervaring
  Module 4 Sweet spot
  Alles over het vinden van je sweetspot, de juiste dosering. 
  Module 5 Integratie
  Hoe zorg je ervoor dat de inzichten en het gevoel blijft plakken?
  BONUS
  Een mega interessante lijst met kijktips met de meest mooie en boeiende docu's

Over microdosing

Kan je normaal functioneren tijdens microdosing?

Ja echt, je functioneert normaal tijdens microdosing en wellicht zelfs beter. Microdosing betekent dat je met hele kleine hoeveelheden plantmedicijn werkt, gemiddeld 1 gram verse truffels die je slechts 1 keer in de drie dagen neemt. Je kan het dus meer zien als een supplement. De truffels geven bij de juiste dosering geen visuele of fysieke veranderingen maar een hele subtiele verandering in je bewustwording. We besteden in het programma daarom ook veel tijd aan het vinden van jouw juiste dosering. Bij microdosing gaat het om een persoonlijke transformatie over de gehele periode en niet zozeer om de dag-ervaring.

Kan ik koffie en alcohol drinken als ik microdoseer?

Het kan, maar ik raad je aan om geen koffie en alcohol te drinken. Niet omdat het gevaarlijk is, maar omdat je zo zuiver mogelijk wil kunnen ervaren wat de truffel voor jou doet. Veel mensen die koffie combineren met microdosing geven ook aan dat de koffie niet goed voelt omdat het harder aan komt. Mocht je jouw koffie moment liever niet missen, dan is decaf een goed alternatief. Eigenlijk heb ik tot nu toe vooral gehoord dat deelnemers die eenmaal gestopt waren, het heel fijn vonden om zich zo 'schoon' te voelen en even niet afhankelijk te zijn van hun cafeïne shot. Hetzelfde geldt voor alcohol, beter even laten staan en ga voor dat alcoholvrije biertje. Mocht je toch echt een keer een heerlijke cappuccino of wijntje willen drinken: geen probleem. Mijn advies is alleen wel om het te beperken.

Word je er niet afhankelijk van?

Nee, je raakt zowel mentaal als lichamelijk niet afhankelijk van psilocybine. Als je elke dag truffels zou nemen bouwt je lichaam tolerantie op waardoor het effect afneemt. Microdoseren doe je echt voor een afgebakende periode, mét een intentie voor persoonlijke groei. Na deze periode is het goed om weer terug te gaan naar je 'baseline' om je inzichten te integreren en te voelen wat het voor je heeft gedaan.

Wat overigens heel bijzonder is, is dat je juist verslavingen kan verhelpen met behulp van psilocybine, zoals een alcohol- of nicotineverslaving. En door het microdoseren houden veel mensen er een gezondere leefstijl op na.

Is het legaal?

Ja, truffels zijn legaal in Nederland omdat ze onder de grond groeien. Ze zijn te koop in smartshops en via vele webshops. Truffels zijn 100% natuurlijk en kunnen ons helpen bij onze persoonlijke groei en bewustwording. Ze worden meestal plantmedicijn, psychedelica of entheogeen middel genoemd.

Kan je het combineren met medicijngebruik?

Ik raad je aan om dit altijd te bespreken met je behandelend arts.

James Fadiman heeft vragenlijsten afgenomen bij bijna 2000 mensen die microdoseren. De meesten gaven aan zonder negatieve bijwerkingen medicatie te kunnen combineren met psilocybine (truffels). Alleen Lithium en Tramadol wordt afgeraden.

In dit artikel vind je de medicijnen die eerder zonder problemen zijn gecombineerd met microdoseren met psilocybine (truffels):
https://microdosing.nl/microdosing-101/veelgestelde-vragen/combineren-met-medicijnen-en-supplementen/

Voor wie is microdosing niet geschikt?

* Microdosing wordt afgeraden als je een psychische aandoening hebt, zoals bipolariteit, schizofrenie, psychose gevoeligheid, paniekaanvallen, ernstig trauma/PTST.

* Combineer microdosing niet met de medicijnen Lithium of Tramadol.

* Bij mensen met kleurenblindheid wordt microdosing afgeraden omdat het 'tracers' in het gezichtsveld kunnen geven.

* Het lijkt erop dat mensen met autisme een hogere dosis nodig hebben dan wat we onder microdosing verstaan.

* Er is geen onderzoek gedaan naar microdosing bij zwangerschap of bij borstvoeding en hier kunnen we daarom geen onderbouwd advies in geven.

Over de cursus Conscious Microdosing

Hoe lang duurt de cursus?

Je blijft toegang houden tot de cursus zolang hij bestaat. De Q&A sessies via zoom zijn standaard twee keer per maand dus je logt in wanneer jij daar behoefte aan hebt. Dus ook wanneer je pas over een half jaar tegen iets aan loopt.

Hoe lang duurt een microdosing cyclus?

Je kiest zelf wanneer je wil beginnen en hoe lang je de microdosing cyclus wil laten duren. De truffels bij deze cursus zijn genoeg voor zo'n 6 weken. Het advies is minimaal 4 weken en maximaal 10 weken. Korter dan 4 weken is zonde omdat je je lichaam dan niet de kans geeft om te wennen. En niet langer dan 10 weken zodat je lichaam geen tolerantie opbouwt voor psilocybine.

Kan ik ook later starten?

Ja je stapt in wanneer je zelf wilt! De cursus blijft beschikbaar en de live Q&A sessies zijn elke maand.

Het enige waar je rekening mee moet houden is dat het starterspakket met de verse truffels worden verstuurd direct na aanmelding (vanaf 10 juni). Deze zijn maximaal 3 maanden houdbaar in de koelkast. Dus zorg ervoor dat je ze gebruikt voor die tijd.

Wanneer zijn de live Q&A sessies?

Elke tweede en vierde donderdag van de maand om 10.00 uur via Zoom. De replay komt beschikbaar en het is mogelijk om van te voren vragen in te sturen voor de live sessie.

Hoe lang doe ik met deze hoeveelheid truffels? (18 * 1 gram)

Dit hangt van jouw protocol en sweetspot af. Gemiddeld kan je zo'n zes weken microdoseren met deze hoeveelheid. En je kan altijd later bijbestellen. LET OP: De verse truffels blijven maximaal 3 maanden houdbaar, dus belangrijk om na aanschaf niet te lang te wachten met beginnen.

Wanneer ontvang ik het pakket met de truffels en de weegschaal?

Deze worden na aanmelding gelijk naar je opgestuurd en zijn er vaak binnen 3 werkdagen.

Voor de pre-launch: het pakket wordt in de week van 10 juni verstuurd!

Kan ik anoniem meedoen?

Ja, je volgt dit programma geheel individueel en in de zoom calls kan je anoniem meedoen. Als je wel behoefte hebt om ervaring en kennis te delen met mede-microdosers, is dat heel welkom op het besloten community board.

Wat als ik een tweede keer een microdosing cyclus wil doen?

Dan kan je de truffels los bestellen en kun je gratis gebruik blijven maken van de videocursus, community board en de Q&A live sessies.

Is er ruimte voor persoonlijke coaching?

In de Q&A live sessie (2 keer per maand) kan je jouw persoonlijke vragen stellen. Dit is vaak heel fijn gezien je vragen tegenkomt die heel specifiek voor jou zijn. Als er behoefte is om meer de diepte in te gaan kan je aanvullend een 1:1 traject afsluiten. Hierin combineer ik mijn kennis over psychedelica met mijn achtergrond van ACT en energetisch- en lichaamsgericht werk.

Hoe verhoudt deze cursus zich tot de 'Microdose journey at home'?

Dit is een mooie aanvulling van elkaar. Conscious Microdosing leert je hoe je in het dagelijks leven kan microdoseren voor een bepaalde periode. De microdose journey is een ervaring die je met je ogen dicht beleeft in een mini ceremonie. Dit is een op zich zelf staande ervaring, maar kan dus ook heel goed in een microdosing cyclus worden geïntegreerd.

Hoe verhoudt deze cursus zich tot jouw Thrive programma?

Thrive is mijn signature programma met de gouden combinatie van microdosing, ademwerk en Acceptance & Commitment Therapy. De content uit Conscious microdosing is dus een onderdeel van het Thrive programma. Thrive is een stuk uitgebreider qua content. Dit programma is alleen 2 keer per jaar te volgen en je ontvangt een pakket met daarin ook een journal, werkboek met oefeningen en Lion's Mane. Er is meer ruimte voor en focus op de innerlijke processen. Als je later alsnog besluit om met Thrive mee te doen, krijg je het aankoopbedrag van Conscious Microdosing als korting op Thrive.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van mijn aanbod

Houdt mij op de hoogte

Doe mee met Conscious Microdosing

  Als jij voelt dat je microdosing op een impactvolle en integere manier wil doen, dan is deze cursus voor jou. Ik heb inmiddels al honderden mensen mogen begeleiden met microdosing, altijd met een persoonlijke aanpak. Ik kijk breder dan alleen jouw microdosing ervaring, door mijn achtergrond in bewustzijnsontwikkeling, Acceptance & Commitment Therapy en adem- en lichaamswerk. 


  * Beginnen en instappen wanneer je wilt.

  * Live Q&A sessies zijn elke 2e en 4e donderdag van de maand om 10.00 uur via zoom. Je ontvangt een replay als je er niet bij kan zijn en vragen kan je vooraf insturen.

  * Inclusief starterspakket met 18 x 1 gram verse truffels (voldoende voor ongeveer 6 weken) en een micro weegschaal om jouw dosering af te wegen. Deze wordt na aanschaf opgestuurd, vanaf 10 juni.