A beautiful deep dive

to your essence

Magische
Truffelceremonie 

Truffelceremonie

Tijdens een truffelceremonie maak je een innerlijke reis die vaak helend werkt en diepe inzichten kan geven. Je drinkt een volle dosering truffel thee in een fijne ceremoniële setting. Door de psilocybine van de truffel maak je als het ware een deep dive naar je essentie. Je voelt een hernieuwde verbinding met jezelf, je lichaam en je emoties. Hardnekkige negatieve patronen kan je gaan doorzien en zelfs loslaten. Een magische reis die levensveranderend kan zijn. We combineren dit met een diepgaande ademsessie voorafgaand aan de truffelceremonie, zodat je belichaamd en vrij van spanning begint aan je reis.


Magische truffels en paddenstoelen met psilocybine worden al duizenden jaren gebruikt voor zelfheling en bewustzijnsgroei. In Nederland is het werken met de truffel legaal. 

martyn van ommen freke van nimwegen

Begeleiding

De truffelceremonie wordt begeleid door mijzelf (Freke) en Martyn van Ommen, bij een groep van 8 personen. Wij geven je de handvatten om deze reis in volle vertrouwen te ervaren. Ik vind het een grote eer om een veilige mooie setting voor je te faciliteren waar je helemaal jezelf kan zijn. 


Net zo belangrijk is de voorbereiding en de integratie achteraf. We doen vooraf een persoonlijke intake en je ontvangt een videocursus. Hiermee kan je je goed voorbereiden, mentaal en fysiek, en de spanning zoveel mogelijk achter je laten. Na afloop krijg je informatie en oefeningen om weer goed te landen en zoveel mogelijk uit je reis te halen. En we doen een integratie call om na afloop bij elkaar in te checken, terug te blikken en vooruit te kijken.

Reviews

Inzichtgevend, zingevend, magisch
Het was een magische, geweldige en eigenlijk onbeschrijfelijk reis, maar ik ga het toch proberen onder woorden te brengen. Ik ging er volledig open en vol vertrouwen in. Hoewel ik er niet bekend mee ben, voelde dit als de logische stap op dit moment in mijn leven. De sfeer die jullie weten neer te zetten is heel prettig en ze zijn de beste reisbegeleiders ooit. Je komt op plekken waarvan je niet wist dat ze in je zaten. Het is inzichtgevend, zingevend en bovenal uniek en magisch. 5 sterren.
Jolien
Van angst naar vertrouwen
Wat een intense en bijzondere ervaring! Ik was mega zenuwachtig van te voren maar ik ben heel blij dat ik het heb gedaan. Het was voor mij een goede oefening in controle loslaten. Van angst naar meer overgave. Er waren momenten van pure extase, opgaan in de muziek, prachtige kleuren en voelen van veel verbinding en vertrouwen. Maar ook worstelingen, angst en verdriet. Mooi dat hier de ruimte voor was. Ik vond de begeleiding vanuit jullie hierin heel erg fijn en heb me heel erg gesteund en veilig gevoeld. Ook de hele setting, hele mooie ruimte, fijne groep en lekker eten hielpen hierbij. Ontzettend bedankt voor deze magische ervaring!
Anoniem

Ik voelde me de hele reis veilig

De truffelceremonie was heel bijzonder. De setting waar we in zaten was prettig, waarbij we van alle gemakken voorzien waren en de ruimte een zekere rust uitademde. Daarnaast hebben jullie heel goed voor ons gezorgd. Ik voelde me altijd veilig en wist dat er iemand voor me zou zijn als ik me even niet goed zou voelen. De reis zelf was bijzonder en heftig, maar door de goede voorbereiding en informatie van Freke en Djaja was het niet spannend. Als je zo'n ceremonie wilt doen, dan zijn jullie echt de aangewezen personen om mee op reis te gaan.

Jill

Patronen zijn doorbroken

Het was zwaar & heftig maar met de meest waardevolle inzichten. Ik had mij niet voor kunnen stellen dat het zó impactvol zou zijn. Patronen zijn doorbroken, mijn mind is echt geshift! Jullie ondersteuning tijdens de sessie was zó ontzettend fijn, er was een ruimte gecreëerd waar alles kon en mocht en ik volledig mijzelf kon zijn. Dankjewel!
Anniek
Life changing

Het was echt life changing!


Ik vond alles helemaal kloppen, heb niets gemist en had niets anders gewild!

Mandy

Ik heb dingen kunnen verwerken

Ik heb de ceremonie ervaren als heel bizar en overweldigend. Met je ogen dicht ben je in een andere wereld en wanneer je je ogen weer opent, ben je gewoon in de ruimte met de groep. Er zijn dingen voorbij gekomen in mijn onderbewustzijn waarvan ik niet wist dat het nog speelde. Ook heb ik het gevoel dat ik dingen heb kunnen verwerken, juist door er tijdens de ceremonie naar de kijken, het te beleven en er verdriet van te hebben. Al met al een hele bijzondere ervaring!

Anoniem

My experience during the Truffle Ceremony was truly transformative, thanks to the exceptional guidance of Freke and Martijn at Bluebirds. From the moment I arrived, their warmth enveloped me, setting the tone for the entire journey. 


Freke and Martijn skillfully navigated us through every step of the ceremony, attuned to the needs of each participant with support that seemed tailor-made. Throughout the ceremony, I felt safe knowing I was in the hands of experienced and caring coaches. Their expertise and genuine love for their work shone through, creating an environment conducive to delving deep into the experience.


It was a soul-stirring journey that I fully embraced. Before I signed up, it felt like the universe was calling me, and eventually the experience unfolded like the most beautiful gift I could give myself. Describing the inner journey is difficult; it was truly a whole new experience. Though the journey itself was intense, the result is breathtaking. I now feel inner peace and deep connection, and I feel more grounded than ever before. With each passing moment, I anticipate further revelations that will enrich my life in ways I couldn't have imagined.

Leontine

Locatie

We verblijven in deze mooie serene ruimte bij Bluebirds Haarlem. Een oase van rust op loopafstand van het station. Na afloop van de innerlijke reis wordt een warme veganistische maaltijd geserveerd. Het is mogelijk om in de ceremonieruimte te overnachten. 

truffelceremonie bluebirds

Wat kan je verwachten?

Voorbereiding

Na aanmelding plannen we een telefonisch intakegesprek en vul je het intakeformulier in, zodat we je goed kunnen begeleiden. Je ontvangt een videocursus om je mentaal en fysiek voor te bereiden en we doen een online ademsessie.

Ceremonie

Na uitleg en vragen beginnen we de ceremonie met ademwerk, intentie zetten en een meditatie. De reis zelf zal zo'n 5 á 6 uur duren. Na afloop eten we een warme maaltijd, doen we een sharing en als je wilt kan je blijven overnachten.

Integratie

Na de ceremonie begint je reis pas echt... Want dan is het tijd om alle ervaringen te integreren in je dagelijkse leven. Je ontvangt tips en oefeningen om zoveel mogelijk uit je innerlijke reis te halen. Uiteraard is verdere coaching mogelijk.

Book your journey


Investering: €444,- incl. btw

Inclusief thee, snacks, truffels, warme maaltijd, professionele begeleiding, persoonlijke intake, videocursus, 2 online groep-sessies en Shyft microdosing truffels voor integratie.

Locatie: Bluebirds Haarlem, Rozenstraat 5

Tijdstip: 14.30 - 23.30 uur. Je bent welkom om kosteloos te blijven overnachten in de ceremonie ruimte (dit is optioneel).

Aanmelden: Meld je aan via de link van de datum! Aanmelding is pas definitief na intakegesprek.

FAQ Truffelceremonie

Wanneer is een truffelceremonie niet geschikt? (Contra-indicaties)

Het is niet geschikt in combinatie met medicatie, wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft, wanneer je een ernstige medische aandoening hebt, bij hart- en vaatziekten, bij nieraandoeningen, wanneer er sprake is van een ernstige (recente) verslaving, en/of bij psychose, schizofrenie of een soortgelijke psychiatrische stoornis.

Als er sprake is van ernstig trauma en je hebt nog geen eerdere ervaring met plantmedicijnen, raad ik het aan om een individueel begeleide reis te doen in plaats van in een groep. Zodat er voldoende aandacht voor je is in dit proces waarbij veel naar boven kan komen, zowel tijdens de ceremonie als daarna.

Voor microdoseren gelden een aantal van deze contra-indicaties niet, neem contact op als je hier vragen over hebt.

Hoe verloopt een truffelceremonie bij Thrive?

Bij aanvang heten we je welkom met een kop warme thee. Je krijgt rustig de tijd om je plek eigen te maken en even kennis te maken. We beginnen met een verbonden ademsessie, zodat je goed in je lichaam kan landen en vanuit daar aan je reis begint. Vervolgens delen we onze intentie en drinken we de truffelthee. Zo'n 20 minuten na het drinken begint jouw innerlijke reis van 5 tot 6 uur. Je ligt (op een lekker matras met dekbed) met je ogen dicht en wordt meegenomen in een mooie sound journey. Wij zijn er om te ondersteunen waar nodig Na afloop staat er een warme maaltijd voor je klaar zodra jij daar aan toe bent. En als afsluiting delen we de ervaring met elkaar. De eindtijd van 23.30 uur is een schatting en kan uitlopen. Je gaat pas naar huis als jij daar aan toe bent. En je bent heel welkom om in de warme bubbel te blijven en te overnachten in de ceremonieruimte.

Hoe bereid ik me voor?

Na aanmelding ontvang je een intakeformulier die je online invult. We plannen een telefonisch persoonlijk gesprek om kennis te maken en jouw intentie te bespreken.

In een videocursus geef ik je informatie over de beste voorbereiding. Dit houdt onder andere in dat je een week van te voren geen alcohol drinkt en mindert met koffie. Verder is het verstandig om je dieet die week aan te passen; zoveel mogelijk plantaardig en suikervrij. Mentaal kan je je voorbereiden door je op je binnenwereld te gaan focussen. Hier staan we ook bij stil in de videocursus.

Wat kan een truffelceremonie mij brengen?

Truffels kunnen je veel brengen op het gebied van zelfliefde en zelfacceptatie, het kan je diepe inzichten geven over je leven, het vergroot je bewustzijn en brengt je tot de kern. Het is een medicijn uit de natuur die al duizenden jaren wordt gebruikt voor heling.

Kijk vooral deze documentaires op Netflix als je hier een beter beeld bij wilt krijgen:
How to Change your Mind
Fantastic Fungi
Magic Medicine

Is het legaal en veilig?

Ja, magische truffels met psilocybine zijn in Nederland legaal. Het is volledig veilig zolang het verantwoord gebruikt wordt met de juiste set en setting. Oftewel, het is belangrijk dat je het gebruikt in een omgeving die geborgen voelt, met de juiste begeleiding en met een open mind. Verder is het goed om te weten dat psilocybine niet verslavend is.

Hoe weet ik of dit iets voor mij is?

Zolang de contra-indicaties niet voor jou gelden, is het belangrijk om vooral op je gevoel te vertrouwen! Wanneer het je wel trekt, maar je toch veel bezwaren of vragen hebt, neem dan even contact op door een verkenningsgesprek te boeken (zie hierboven). We bespreken dan of dit juist is voor jou en of dit het juiste moment is.

Hoe kies ik de juiste aanbieder voor een truffelceremonie?

Persoonlijk vind ik het erg belangrijk dat er een goed voor- en natraject aan wordt geboden. Omdat de voorbereiding én de integratie van de reis net zo belangrijk is als goede begeleiding tijdens de ceremonie. Er zijn grote prijsverschillen in het aanbod. Het allerbelangrijkste in je keuze: voelt het goed? Past het bij je? Mensen noemen het één van de meest impactvolle ervaringen in hun leven, dus doe het met mensen en op een plek waarbij jij een JA voelt.

Wij onderscheiden ons door de persoonlijke en kleinschalige insteek: geen groot team wat afwisselt, maar je weet dat ik (Freke) je persoonlijk begeleid in het hele proces, samen met Martijn als mede-facilitator. Mensen geven vaak aan dat ze het fijn vinden dat ze van te voren weten dat ik er ben en dat dit vertrouwd voelt. We geven slechts 1 ceremonie per maand voor 8 personen, zodat er voldoende ruimte is voor elk individu.

Hoe werkt het precies met overnachten?

De ceremonie eindigt rond 23.30 en het is fijn na zo'n innerlijke reis om lekker te blijven. Dit is optioneel en kosteloos. Tijdens de reis lig je op een matras met dekbed en kussen in de ceremonieruimte en daar mag je ook overnachten. Er is tevens een fijne douche en kleedruimte. De volgende ochtend moeten we om half 9 de ruimte uit zijn. Er is een ontbijttentje om de hoek waar je rustig kan opstarten.

Als je het fijner vindt om in je eigen bed te slapen, dan is dat ook helemaal prima. Zorg er dan voor dat je wordt opgehaald of een taxi neemt. Openbaar vervoer kan eventueel ook, maar is niet echt prettig op vrijdagavond, nadat je zo'n deep dive hebt gemaakt.

Wachtlijst

Krijg als eerste bericht bij nieuwe data

Houdt mij op de hoogte