Flow, leren voelen

 & Bewust zijn

Het Thrive programma

26 september - 6 november

Welcome thriver!

Eind september begint de volgende groep Thrivers, zet jezelf op de wachtlijst (onderaan deze pagina), dan krijg je bericht wanneer de deuren opengaan voor inschrijving.


Al velen gingen je voor en ik kan zonder twijfel zeggen: na dit programma lukt het jou beter om te 'zijn'. Om te luisteren naar je lichaam en je intuïtie, om te voelen wie je bent en vooral ook wie je niet bent. Je leert om los te laten, te ontspannen en vooral voluit te leven. Samen gaan we op weg naar een leven vanuit vertrouwen en (innerlijke)  vrijheid! 


Een mooier cadeau kan je jezelf niet geven.

Van denken naar voelen

Ik voelde me soms net een popcornmachine. Elke seconde popte er weer een nieuwe to-do, idee of gedachte op. Een wandelend hoofd, slechte concentratie en continu op zoek naar nieuwe prikkels. Heel vermoeiend! Voor mijzelf en voor de mensen om mij heen. Aan de buitenkant succesvol en een fijn leven, maar innerlijk ervoer ik heel veel onrust.


Vanaf mijn eerste ervaring met plantmedicijnen is er binnen in mij iets gaan verschuiven. Alsof mijn rechter hersenhelft  zei: "leuk dat ratio... maar nu is het tijd om te gaan voelen!"  Mijn leven is sindsdien steeds meer gaan veranderen. Luisteren naar wat ik écht wil, veel meer tijd en aandacht voor mijn gezin, genieten van de natuur, meer focus en meer verbinding met mensen om me heen. Dat gun ik jou ook!

11 jaar

ervaring met bewustzijnsontwikkeling

8,9

gemiddelde cijfer van deelnemers

100%

van de deelnemers raadt dit aan

Het Thrive programma is voor jou als jij:

 • klaar bent om je bewustzijn te verdiepen
 • meer tevredenheid en dankbaarheid wil voelen
 • klaar bent om life changing lessen en tools te ontvangen 
 • sterker contact wil voelen met je intuïtie
 • beter je behoeften wil kunnen aangeven
 • makkelijker keuzes wil kunnen maken
 • een gezondere leefstijl verlangt
 • meer focus en productiviteit wil
 • meer magie in het leven wil ervaren
 • van je hoofd naar je hart wil bewegen
 • wil verbinden met jezelf en wel een duwtje in de rug kan gebruiken 
 • op een laagdrempelige manier wil kennismaken met psychedelica

Anniek van Hartingsveldt

Owner Fitly Media

Meer zelfvertrouwen 

"Het Thrive programma heeft mij persoonlijk heel veel gebracht, van meer zelfvertrouwen, meer contact met mijn lijf en nieuwe gezonde gewoontes. Ik vond het ook heel fijn om tijdens mijn eerste ervaring met truffels begeleiding te krijgen van Freke, daardoor voelde het vertrouwd en was het minder spannend."

Wat krijg je allemaal?

6 Modules

oefeningen

null

Oefeningen en inzichten rondom bewustzijnsontwikkeling, tools vanuit Acceptance & commitment therapy, meditaties, ademwerk en beweging. Een mega krachtige en holistische combinatie. Ondersteund met een (hardcopy) werkboek.


Bonus: 2 maanden gratis toegang tot de House of Deeprelax app, om jou in diepe ontspanning te brengen. 

4 Online

coachingcalls

freke van nimwegen


In de online calls gaan we als groep de diepte in op de onderwerpen uit de modules en delen jullie je ervaring en vragen. Je leert extra veel door elkaars verhalen te horen.

Alles over microdoseren Ik leer je alles wat je moet weten over microdosing. Over protocols, jouw sweetspot zoeken, de manier en het moment van inname en meer. Een vertrouwde en fijne manier om te starten! Ik deel je bovendien mijn bibliotheek met interessante lezingen en docu's rondom plantmedicijnen.

Thrive pakket

startpakket thrive

Je ontvangt dit Thrive pakket met:

 • 18 x 1 gram biologische truffels

 • Lion's Mane van duurzame wildpluk

 • Micro weegschaal

 • Thrive werkboek

 • Microdose journal

 • Ceremoniële cacao

Community

supportElke dag kan je jouw vragen aan mij stellen en ervaring delen in de besloten Thrive groep. Je krijgt een accountability buddy voor die extra support en stok achter de deur. En de ervaringen van anderen helpen jou ook weer, want onze verhalen lijken vaak op elkaar. 

Half day retreat

Freke geeft reiki


Optioneel:

 Een heerlijke half day retreat in Haarlem waarin we verdiepen en verbinden. Je gaat een helende reis ervaren met microdosering, ademwerk, energetisch werk, beweging en een sound journey. Inclusief een vegan maaltijd.

 Let's connect & celebrate!

Wat deelnemers vinden van Thrive

"Meer rust, genieten van de natuur en productieve dagen op werk"
"Ik vond het een geweldige ontdekkingstocht. Ik heb meegedaan samen met mijn vrouw en we hebben er heel veel aan gehad! Het microdoseren bracht meer rust met de kindjes, extra genieten van de natuur tijdens het sporten, productieve dagen op werk. Ik was me ook meer bewust van patronen en het was een eerste stap in het beter kunnen voelen en uiten van emoties. De groepsdynamiek was ook erg leuk, fijn om ervaringen uit te wisselen! Er was tijdens de live sessies gelijk een mooie verbinding in de groep doordat je samen dit proces aangaat. Ik zou het Thrive programma zeker aanraden!"
Michiel
"Meer kalmte en focus, een intensere ervaring van meditaties"
Meer kalmte en focus, een intensere ervaring van meditaties en heel veel zin in het ontdekken van andere vormen van 'bewustzijnsverruiming'. Dit is een periode waarin ik veel oude patronen probeer te veranderen, en ik denk dat de truffels me hebben geholpen om er überhaupt bewust van te zijn. Het voelt een beetje alsof ik mijn huis aan het opruimen ben, de chaos wordt eerst groter voordat het beter wordt. Ik ben je super dankbaar voor deze ervaring en vond je echt een ontzettend goede, empathische, krachtige maar ook kwetsbare leider van de groep. Way to go! 


Charlot van Scheijen

"Beter voelen waar mijn

eigen grenzen en behoeftes liggen."

Als je beter in contact wil komen met jezelf, je lijf en je gevoelsleven dan is dit hét programma. De truffel heeft mij geholpen om me weer meer verbonden te voelen met mezelf en de wereld. Ik vind het lastig om de controle los te laten dus vond microdoseren spannend. Hier hoef je echter niet bang voor te zijn als je het zo rustig opbouwt en met goede begeleiding en uitleg van Freke. Ik ervoer meer vertrouwen, rust, warmte en verbondenheid en ik kon beter voelen waar mijn eigen grenzen en behoeftes lagen. Een hele mooie en waardevolle ervaring!
Kim

Gratis tweede keer

Als deelnemer van Thrive, heb je onbeperkt toegang tot de content, zolang het programma bestaat.

Maar dat niet alleen, je mag ook een tweede keer opnieuw actief meedoen met een nieuwe Thrive groep, inclusief de coaching calls. Gratis! Vele deelnemers deden een tweede keer mee en ervaren zo echt een verdieping in hun proces.

Waarom microdoseren?

Een belangrijk onderdeel van Thrive is microdoseren. Oftewel, het nemen van een zeer kleine hoeveelheid  psilocybine houdende truffels. Dit neem je als supplement, voor een periode van zes weken. De psilocybine, de werkzame stof in truffels, vergroot onze neuroplasticiteit. Dit is het vermogen van de hersenen om zich aan te passen, oftewel we kunnen makkelijker patronen doorbreken. Bovendien worden er meer verbindingen gemaakt tussen hersengebieden én is het 'default mode network' minder actief, waardoor onze 'monkey mind' wat stiller wordt en je meer in het nu bent. Je verhoogde bewustzijn zorgt ervoor dat je met meer afstand kan kijken naar je gedachten, emoties en patronen. Alsof je jezelf objectiever kan waarnemen. Het brengt je dichterbij jezelf, waardoor je meer op intuïtie kan gaan varen. En no worries: door de minimale hoeveelheid functioneer je normaal. Je kan dus gewoon autorijden, werken en voor je kinderen zorgen.

Met liefde samengesteld voor jou

Het Thrive starterspakket met alles wat je nodig hebt voor een geslaagde eerste microdoseercyclus. 

niet goed geld terug

Niet goed? Geld terug!

Is het programma niet wat je ervan gehoopt had en wil je in de eerste 2 weken stoppen?

Je krijgt direct je geld terug! Tot nu toe heeft niemand daar gebruik van hoeven maken.

Veel gestelde vragen

Over microdoseren

Kan je normaal functioneren tijdens het microdoseren?

Ja echt, je functioneert normaal tijdens het microdoseren en wellicht zelfs beter. Microdoseren betekent dat je met hele kleine hoeveelheden plantmedicijn werkt, gemiddeld 1 gram verse truffels die je slechts 1 keer in de drie dagen neemt. Je kan het dus meer zien als een supplement. De truffels geven bij de juiste dosering geen visuele of fysieke veranderingen maar een hele subtiele verandering in je bewustwording. We besteden in het programma daarom ook veel tijd aan het vinden van jouw juiste dosering. Bij microdoseren gaat het om een persoonlijke transformatie over de gehele periode en niet zozeer om de dagervaring.

Kan ik koffie en alcohol drinken als ik microdoseer?

Het kan, maar ik raad je aan om geen koffie en alcohol te drinken. Niet omdat het gevaarlijk is, maar omdat je zo zuiver mogelijk wil kunnen ervaren wat de truffel voor jou doet. Veel mensen die koffie combineren met microdoseren geven ook aan dat de koffie niet goed voelt omdat het harder aan komt. Mocht je jouw koffie moment liever niet missen, dan is decaf een goed alternatief. Eigenlijk heb ik tot nu toe vooral gehoord dat deelnemers die eenmaal gestopt waren, het heel fijn vonden om zich zo 'schoon' te voelen en even niet afhankelijk te zijn van hun caffeïne shot. Hetzelfde geldt voor alcohol, beter even laten staan en ga voor dat alcoholvrije biertje. Mocht je toch echt een keer een heerlijke cappuccino of wijntje willen drinken: geen probleem! Mijn advies is alleen wel om het te beperken.

Word je er niet afhankelijk van?

Nee, je raakt zowel mentaal als lichamelijk niet afhankelijk van psilocybine. Als je elke dag truffels zou nemen bouwt je lichaam tolerantie op waardoor het effect afneemt. Microdoseren doe je echt voor een afgebakende periode, mét een intentie voor persoonlijke groei. Na deze periode is het goed om weer terug te gaan naar je 'baseline' om je inzichten te integreren en te voelen wat het voor je heeft gedaan.

Wat overigens heel bijzonder is, is dat je juist verslavingen kan verhelpen met behulp van psilocybine, zoals een alcohol- of nicotineverslaving. En door het microdoseren houden veel mensen er een gezondere leefstijl op na.

Is het legaal?

Ja, truffels zijn legaal in Nederland omdat ze onder de grond groeien. Ze zijn te koop in smartshops en via vele webshops. Truffels zijn 100% natuurlijk en kunnen ons helpen bij onze persoonlijke groei en bewustwording. Ze worden meestal plantmedicijn, psychedelica of entheogeen middel genoemd.

Kan je het combineren met medicijngebruik?

Ik raad je aan om dit altijd te bespreken met je behandelend arts.

James Fadiman heeft vragenlijsten afgenomen bij bijna 2000 mensen die microdoseren. De meesten gaven aan zonder negatieve bijwerkingen medicatie te kunnen combineren met psilocybine (truffels). Alleen Lithium en Tramadol wordt afgeraden.

In dit artikel vind je de medicijnen die eerder zonder problemen zijn gecombineerd met microdoseren met psilocybine (truffels):
https://microdosing.nl/microdosing-101/veelgestelde-vragen/combineren-met-medicijnen-en-supplementen/

Zijn er contra-indicaties?

Als je zwanger bent kan je beter niet microdoseren. Mensen met kleurenblindheid en mensen met psychotische aandoeningen ook beter niet microdoseren. Daarnaast lijkt het erop dat mensen met autisme een hogere dosis nodig hebben dan wat we onder microdoseren verstaan.


Over het Thrive programma

Hoeveel tijd neemt het in beslag?

De wekelijkse module met inspiratie en oefeningen kost ongeveer een uur per week. Daarnaast is er een dagelijkse routine die ongeveer 15 minuten in beslag neemt en er zijn in totaal vier online coachingcalls van 1,5 uur.

Ik ga op vakantie in deze periode, kan ik toch meedoen?

Ja, het is geen probleem om een pauze in te lassen in de zes weken van het programma. Je kan dan gewoon langer doorgaan aan het einde, de modules blijven ook langer beschikbaar en als je een live sessie mist dan kan je die terug kijken.

Op welke momenten gaan we microdoseren?

Je bepaalt zelf de dagen waarop je microdoseert. Dit doe je thuis en niet als groep bij elkaar. Je krijgt uitleg over de verschillende innameprotocollen die je kan volgen zodat je kan kiezen wat het beste bij je past.

Is alles online of zijn er ook fysieke bijeenkomsten?

Het Thrive programma is geheel online BEHALVE het (optionele) half day retreat, dit is in Haarlem.

Je ontvangt inloggegevens voor een online leeromgeving waar de modules voor je klaarstaan en je de community kan vinden.

Hoe groot is de groep?

Dit weet ik pas wanneer we starten. Meestal rond de 20 personen. Hoe groot of hoe klein de groep ook is, we zorgen voor een veilige setting samen. Het is vooral een individueel proces, waarbij tot nu toe iedereen aangeeft dat het fijn is om herkenning bij de ander te horen en lezen.

Op welke dagen vinden de live sessies plaats voor de groep die start op 1 juni?

1. Online coachingcall: maandag 5 juni 20.30 uur
2. Online coachingcall: maandag 12 juni 20.30 uur
3. Online coachingcall: maandag 26 juni 20.30 uur
4. Online coachingcall: maandag 10 juli 20.30 uur

Deze sessies doen we via Google Meet. Als je een keer niet kan ontvang je de opname.

Half day retreat (Haarlem): Zaterdag 1 juli 17.00 - 21.30 uur

De kosten houden me tegen, kan ik het in termijnen betalen?

Ja dat kan zeker. Op de betaalpagina kan je voor die mogelijkheid kiezen. Ik snap dat het een investering is maar ik durf echt te zeggen: dit is het 100% waard. JIJ bent het waard. Wanneer het niet haalbaar voor jou is om dit (nu) te betalen, neem dan even contact met me op (freke@toolstothrive.nl).

Meer ervaringen van eerdere deelnemers

"De thuisceremonie is magisch!"
Dit programma is veel meer dan 'leren microdoseren'. Vooral de wekelijkse lessen over bewustzijnsontwikkeling hebben mij enorm veel inzicht, kennis en rust gebracht. Freke weet enorm veel over het bewustwordingsproces en hoe je negatieve gedachtes kunt accepteren en defuseren, zodat je vanuit mildheid een positieve beweging kunt maken. Het programma zit heel goed in elkaar. De truffels hielpen mij vooral om mindful te zijn en me vaker op een dag bewust te worden van mijn gedachtes, zodat ik grote stappen kon maken. En de thuisceremonie die in het programma zit is magisch!
Louky

"Meer productiviteit, daadkracht, creativiteit, geduld en zelfvertrouwen"

Dankzij het microdoseren ervoer ik meer productiviteit, daadkracht, creativiteit, meer geduld, meer zelfvertrouwen en ik kan bepaalde dingen makkelijker in een ander licht zien. Het was wel een kleine overwinning om aan te beginnen. Heel blij dat ik het toch gedaan heb! Oh en afgekickt van koffie, wat heerlijk! De volgende keer de suiker ;)
Esmee Perloy
"Ik ervaar veel meer rust nu!"

Het programma heeft me echt nieuwe inzichten gebracht, terwijl ik al best met persoonlijke ontwikkeling bezig was. Het microdoseren heeft daar ongetwijfeld aan bijgedragen maar juist ook de mooie oefeningen en opdrachten die Freke faciliteert. Dit laatste was voor mij een verrassing, dacht dat het onderscheidende aspect juist op die truffels zou liggen. Freke helpt je dmv heel effectieve opdrachten om tot je gevoel en je intentie te komen. Ik zou dit programma aan iedereen aanraden die wat meer uit zijn/ haar hoofd zou willen komen, en wat meer ‘in het moment’ of vanuit je hart zou willen leven. Ik ervaar veel meer rust nu.

Marjolein

Interviews

Freke in de podcast 'HOE DAN?'

Ik wil next level persoonlijke ontwikkeling met microdoseren... HOE DAN? Super open, eerlijk en leuk gesprek over beter leren voelen en hoe microdoseren daarbij kan helpen.
podcast hoeveel ben ik waard

Freke in de podcast 'Hoeveel ben ik waard'

Rolien Magendans - winnaar beste zakelijke podcast van Nederland, interviewde me over het pad wat mij leidde naar plantmedicijnen, waardoor Tools to Thrive is ontstaan.


Podcastgesprek met David Pieters

David sprak mij over het stoppen met pleasen en je eigen waarheid gaan spreken. De spanning waarmee dat gepaard kan gaan... Kiezen voor het ongebruikelijke pad, ondanks het taboe...

Freke als Eco-pionier in 

JAN magazine

"Ik voel een grote urgentie om de wereld mooier achter te laten. Op de dag dat Trump werd verkozen tot president, ontdekte ik dat ik zwanger was. Ik dacht, in wat voor wereld gaat mijn kind opgroeien?"

Over Freke van Nimwegen

Een nieuwsgierige ziel die het leven volop wil leven, dat is hoe ik mezelf het beste kan omschrijven. Die nieuwsgierigheid heeft ervoor gezorgd dat ik sta waar ik nu sta...  Vanuit een klein dorpje in Friesland, belande ik via omzwervingen in het buitenland en Amsterdam uiteindelijk in Haarlem. Ik begon mijn carrière als duurzaamheidsmanager bij Ahold Delhaize. Vervolgens heb ik van 2014-2020 heb ik me als oprichter van de social enterprise Instock volledig gestort op het tegengaan van voedselverspilling. Een belangrijke missie en een geweldig avontuur, maar uiteindelijk na een aantal life events - waaronder moeder worden van twee prachtige dochters en mijn moeder die ziek werk - voelde ik dat ik nog meer vanuit mijn hart mocht gaan leven. Alle tools die mij hierbij hebben geholpen in de afgelopen 10 jaar deel ik graag met jou. Behalve ervaringsdeskundige op het gebied van plantmedicijnen, heb ik de opleidingen Acceptance and Commitment Therapy, Body Remembers Trauma Therapy, Breathwork gedaan en ben Kundalini Reiki Master (energetisch werk). En verder neem ik een volle rugzak mee aan allerlei leiderschapstrainingen, kennis en levenservaring.

freke van nimwegen
€ 960,-

€ 108,- in  4 termijnen / €425,- 

THRIVE 1 juni - 12 juli (VOL)

 • Persoonlijke telefonische Intake
 • Het Thrive pakket met biologische truffels (18 x 1 gr), duurzame lion's mane extract, cacao, microweegschaal, Thrive microdosing journal, Thrive werkboek
 • Zes weken begeleiding bij bewustzijnsgroei en microdoseren met een community voor vragen en ervaring delen
 • Zes modules vol inspiratie, oefeningen (met werkboek) en krachtige tools. Inclusief meditaties, ademwerk en een thuisceremonie
 • Vier online groepscoaching calls van 1,5 uur (ma. avonden)  
 • BONUS: 2 maanden toegang tot House of deeprelax app
 • BONUS: toegang tot bibliotheek vol lees-, luister- en kijktips
 • BONUS: Opnieuw gratis meedoen met nieuwe Thrive groep
 • OPTIONEEL: half day retreat bij Bluebirds Haarlem 

De deuren voor de september editie openen binnenkort! Wil je hier bericht over? Zet je hiernaast op de wachtlijst en ontvang als eerste informatie!

Wachtlijst

Your information is safe with us

You are here to thrive, not to survive