Drie redenen waarom mensen microdoseren
03 januari 2023 

Drie redenen waarom mensen microdoseren

Mensen microdoseren met magische truffel met psilocybine om verschillende redenen, waaronder persoonlijke groei, bewustzijnsgroei en ook therapeutische aanleiding. Hier lees je meer over de verschillende beweegredenen en wat het mij heeft gebracht.


1. Persoonlijke groei

Soms loop je vast op bepaalde gebieden in je leven. Er is een hele reeks aan mogelijke voordelen waardoor microdoseren dan kan helpen. Het kan stress verminderen, focus verbeteren en je algemene tevredenheid vergroten. De effecten zijn subtiel, maar de resultaten kunnen diepgaand zijn. Ik merkte dat het mijn creativiteit en cognitief functioneren stimuleerde, wat me enorm hielp bij mijn dagelijkse taken op werk. Zo was het veel makkelijker om prioriteiten te onderscheiden en te schakelen tussen gezin en werk. En ik kon me eindelijk weer concentreren op een boek, zonder steeds die telefoon erbij te pakken als afleiding. 

2. Bewustzijnsgroei

Microdosering van psilocybine staat erom bekend dat het iemands bewustzijn verruimt. Je bent meer in het nu, waardoor je onder andere beter in staat bent je eigen gedachten en gevoelens te observeren. Dit kan enorm waardevol zijn om inzicht te krijgen in je patronen en overtuigingen. Zodat je tot de kern kan komen van wie en wat je bent. Ik kan je absoluut aanraden om tijdens een microdoseercyclus hier mee aan de slag te gaan! Met behulp van het online programma Thrive, kun je je microdoseringservaring echt benutten. Zodat het niet een eenmalige ervaring is, maar je daadwerkelijk levensveranderende inzichten krijgt. Het is een begeleide reis die je aan de hand meeneemt naar een meer bewuste manier van leven - ongeacht de fase waarin je je bevindt. We maken gebruik van de wetenschappelijk onderbouwde Acceptance & Commitment Therapy. En je leert de belangrijkste tool die wij als mens voor handen hebben, je ademhaling, op een hele nieuwe manier inzetten. 

3. Therapeutische aanleiding

Een andere reden waarom mensen microdoseren is omdat het verlichting geeft bij verschillende klachten. Studies hebben aangetoond dat het kan helpen bij de behandeling van depressie, angst en PTSS. Dit is vooral onderzocht met macro doseringen (placebogecontroleerd). Voor micro doseringen zijn het nu nog met name de vele ervaringsverslagen die aanwijzen hoe veelbelovend psilocybine kan zijn. Ook lopen er onderzoeken om te onderzoeken hoe mensen met ADHD er baat bij kunnen hebben. Microdosering is voor veel mensen een hele mooie manier om je algehele welzijn te verbeteren. Maar wel met de juiste begeleiding!


"Ook in mijn relatie met mijn man en kinderen heeft het ontzettend veel gebracht, er is zoveel meer aandacht en liefde voor elkaar!"


Waarom ik ben gaan microdoseren

Mijn eerste ervaring met psychedelica was met macrodoseringen. Dit is een full dose waarmee je een innerlijke reis maakt in een ceremonie setting. Enorm waardevolle ervaringen, die absoluut leven veranderend zijn geweest! Maar tegelijk is het ook zo'n peek experience die soms lastig te integreren is in het dagelijkse leven. En bovendien is het ook echt iets wat je moet aandurven, het is niet voor iedereen. Ik leefde een druk leven, als mede-eigenaar van een sociale onderneming en een jong gezin. Hoewel het aan de buitenkant een perfect plaatje was, ervoer ik innerlijk heel veel onrust. Ik zat veel in mijn hoofd en dat zorgde voor spanning thuis. Microdoseren was voor mij een hele toegankelijke manier om gedurende de dag bewuster te worden van mijn gedachten, patronen en blokkades. Het heeft me onwijs veel gebracht. Ik was veel meer aanwezig in het nu en het gaf me mooie inzichten. Zo voelde ik al een tijd dat mijn werk in mijn bedrijf me weinig energie gaf, maar de truffel zorgde ervoor dat ik eindelijk een knoop durfde door te hakken. Verder kom ik makkelijker uit mijn comfortzone en kan beter mijn grenzen aangeven. Maar ook in mijn relatie met mijn kinderen en man heeft het veel veranderd, er is zoveel meer aandacht en liefde voor elkaar! Als je het mij vraagt, zou ik dus zeggen, laat de alcohol en koffie even staan, want dit is het medicijn uit de natuur wat ons gaat helpen om de shift te maken van ons hoofd naar ons hart. Zodat we onze volle potentie gaan leven! EN gun het jezelf om je allereerste microdoseer ervaring met begeleiding te doen. Ik beloof je dat je er dan zoveel meer uit gaat halen. Je bent heel welkom bij het Thrive programma voor bewustzijnsgroei.

Over de schrijver
Freke is de persoon achter Tools to Thrive, waarmee ze mensen de reis van hun hoofd naar hun hart laat maken. Ze houdt zich bezig met bewustzijnsgroei, microdoseren, plantmedicijnen, ons onderbewustzijn, trauma release en ademwerk.
Reactie plaatsen