Micro versus macrodoseren

Wat is nou het verschil? En wat is beter, eerst microdoseren en dan macrodoseren? Of andersom? En wat zijn de overwegingen om het één of het ander te doen? 


Microdoseren...

* doe je gedurende 4-10 weken met ongeveer 5-10% van de hoeveelheid van een macrodosering

* doe je in het dagelijks leven en met je ogen open (tenzij je meedoet met een microdose journey)

* geeft sub-perceptuele effecten, dus geen visuele en/of fysieke verandering

* zorgt ervoor dat je makkelijker met een observers mind naar je ego kan kijken.

* is heel toegankelijk doordat het zo subtiel is, niets spannends!


Macrodoseren...

* is een eenmalige dosering/ervaring

* doe je met de juiste set en setting, in een ceremonie bij voorkeur

* is een innerlijke reis van 4-6 uur met je ogen dicht

* kan visuele verandering geven (hallucinaties) en kan ook fysiek veel in beweging brengen

* brengt je ego als het ware even volledig naar de achterbank, waardoor je een deep dive naar je essentie maakt


Er is een groot verschil tussen microdoseren en een macrodosering, maar de effecten kunnen over een langere tijd hetzelfde zijn: je voelt meer verbinding met jezelf, meer flow en leeft meer vanuit je hart. Het kan heel helend werken bij trauma, angst en depressie. 

Een groot voordeel van een langere periode microdoseren ten opzichte van één macrodosering vind ik dat je het integreert in je dagelijks leven. Want dáár zijn de uitdagingen en struggles. Door dit met een verhoogd bewustzijn mee te maken, kan je daar hele waardevolle inzichten uithalen die je gelijk kan naleven. Zéker als je het met begeleiding doet, zoals ik met het Thrive programma aanbied. Een nadeel van microdoseren kan zijn dat het om meer discipline vraagt. Soms hebben mensen hoge verwachtingen en gaan volop analyseren wat de truffel doet, waardoor het juist afleidt van JOU en alles wat zich aandient. 

Een groot voordeel van een macrodosering in een truffelceremonie is dat je gelijk naar de kern gaat. En dat het daardoor vaak moeitelozer gaat, je ego heeft weinig kans om er iets van te vinden. Een nadeel kan zijn dat de diepe inzichten uit een macro truffelceremonie soms moeilijk zijn om te integreren in je dagelijkse leven. Bovendien is het niet iets wat iedereen aandurft en wat je 'even' tussendoor doet. Het kan veel omhoog brengen, mooie en minder mooie dingen. 

Wat nou als het je roept, maar niet weet waarmee je wilt beginnen? Dat hangt helemaal van jou als persoon af! Persoonlijk had ik eerst de macro ervaring. Ik denk dat ik daardoor bij het microdoseren al snel effect voelde omdat ik het gevoel herkende. Microdoseren voelt een beetje hetzelfde als de afterglow die je hebt na een ceremonie., waar je met meer rust en vertrouwen in het leven staat. Maar andersom is het ook zo waardevol: met microdoseren maak je op een hele zachte manier kennis met de truffel en krijgt je lichaam de tijd om te wennen aan deze nieuwe bewustzijnsstaat. En ook als je een deep dive spannend vindt, is het heel mooi om microdoseren te ervaren en dán pas te beslissen of je de diepte in wilt op dit moment. En als het antwoord 'ja' is, dan is een microdoseercyclus de perfecte voorbereiding om er bewust en met een mooie intentie naar toe te leven.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaring, leuk als je me dat laat weten.

Wil je overleggen wat het beste bij jou past op dit moment? Boek een gratis verkenningscall.

Over de schrijver
Freke is de persoon achter Tools to Thrive, waarmee ze mensen de reis van hun hoofd naar hun hart laat maken. Ze houdt zich bezig met bewustzijnsgroei, microdoseren, plantmedicijnen, ons onderbewustzijn, trauma release en ademwerk.
Reactie plaatsen